Aamuyön Hevostila

Ratsastustoiminta ja vaellukset
RatsastustunnitVaellukset
 Poniratsastustunnit

Tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin iltapäivällä

Tervetuloa poniratsastamaan Aamuyön Hevostilalle Korpilahdelle. Ajotunneille ovat tervetulleita kaikenikäiset ihmiset. Ratsastustunteja pitää Tiia. Jos heräsi kysymyksiä, voit lähettää kysymyksesi lomakkeen kautta tai soittaa Tiialle. Miellyttäviä ratsastushetkiä toivottaa Aamuyön Hevostilan henkilökunta!

Tunnin varaaminen

Osa tunneista on vakiotunteja eli ratsastajille on automaattisesti varattu joka viikolle sama ratsastusaika. Lisäksi voit ratsastaa irtotunneilla, jotka varataan erikseen opettajalta. Irtotunnin voit varata vielä samana päivänäkin, jos tunneilta vain löytyy tilaa. Muistathan ilmoittaa hyvissä ajoin jos tarvitset taluttajaa. Huolehdithan vakuutuksestasi, emme tarjoa ratsastajille vakuutuksia.

Tunnin peruminen

Ratsastustunti on hyvä perua mahdollisimman ajoissa, jotta vapautuneen paikan voi saada joku toinen innokas ratsastaja ja voimme perua taluttajan tulon.

Peruthan tuntisi kuitenkin viimeistään tuntia edeltävänä päivänä klo 18.00 mennessä tekstiviestillä, näin sinulta ei mene maksua tai kertaa kortista.

Jos jostain syystä joudut perumaan tuntisi niin laita siitä heti tekstiviesti (vastaan pikimmiten viestiisi).     

Perumatta jääneestä tunnista perimme normaalin ratsastustunnin hinnan tai kerran kortista.

Tunnin maksaminen

10-kerran kortista saatte laskun. Irtotunnit maksetaan käteisellä tai pyydettäessä myös laskulla.

Tallille saapuminen

Tallille olisi hyvä saapua noin puolituntia ennen ratsastustunnin alkua. Oman ratsusi näet tallin seinässä olevasta listasta. Jos oma ratsusi ei ole edellisellä tunnilla, pääset laittamaan sen ratsastuskuntoon ja samalla tutustut jo tallissa ratsuusi. Jos ratsusi on jo edellisellä tunnilla, ehdit seurata tunnin kulkua ja opetusta ja siten oppia uusia asioita. Jos aikataulusi on tiukka, etkä ehdi saapua paikalle ajoissa ennen tunnin alkua, laitamme ratsusi kuntoon.

Ratsastustunnin jälkeen

Jos ratsusi lähtee talliin tuntisi jälkeen, huolehdithan siitä ja varusteista ajan kanssa. Riisut ratsultasi varusteet, laitat ne paikoilleen ja hoidat ratsusi tallin henkilökunnan ohjeiden mukaan (harjaat, loimitat…). Jos sinulla on aikaa, voit puhdistaa ratsusi varusteet kevyesti sienellä ja satulasaippualla. Jos aikataulusi on tiukka, huolehdimme ratsustasi ja hoidamme sen tunnin jälkeen.

Poniratsastushinnasto

Hinnasto voimassa 1.1.2021 eteenpäin.

Irtoratsastustunnit:

  • 12 € 0,5 tuntia (tallin taluttajalla 14 €).  
  • 23 € 1 tunti (tallin taluttajalla 27 €).       

Sarjaratsastuskortit (ratsastusaika 12 viikkoa ostopäivästä):

  • 110 € 10x 0,5 tuntia, (tallin taluttajalla 130 €).  
  • 220 € 10 x 1 tuntia, (tallin taluttajalla 260 €).                                                                                                                                           Painoraja poniratsastuksessa on 45 kg, ja pituusraja 155 cm.                     Ajotunnit sopimuksen mukaan, 23e/osallistuja.             

Ratsastusvarusteet

Tärkein ratsastusvaruste on kypärä, joka suojaa päätä. Kypärän pitää olla EU-hyväksytty turvakypärä (ce-merkitty). Jos sinulla ei ole omaa kypärää, voit lainata turvakypärän tallilta. Ratsastusharrastuksesi jatkuessa kannattaa ostaa oma kypärä, hinta on noin 50 €. Muistathan laittaa pitkät hiukset ponnarille. Housuiksi käyvät parhaiten saumattomat housut, esimerkiksi verryttelyhousut (mielellään ei kuitenkaan liukasta kangasta) ja jalassa parhaat ovat kumisaappaat ja ratsastukseen sopivat  ratsastusjalkineet. Talvella voit ratsastaa myös talvinilkkureilla. Ratsastuskengissä pitäisi olla pieni korko, jolloin jalka ei pääse luistamaan jalustimesta läpi. Kengissä olisi hyvä olla myös hieman vartta, joka tukee nilkkaa. Varsinaiset ratsastushousut maksavat 50-170 € ja ratsastussaappaat / nilkkurit noin 60 €. Ratsastaessa kannattaa käyttää aina sormikkaita, jotta ohjat eivät hankaisi sormia. Takki saisi olla melko tyköistuva (ei lepattava), jolloin opettajan on helpompi havaita istuntavirheitä. Jätäthän pitkät huivit kotiin. Voitte myös hankkia lapsellenne turvaliivin, joka suojaa sisäelimiä ja kylkiluita. Jokainenhan meistä joskus putoaa, joten turvallisuuteen ei voi kiinnittää liikaa huomiota! Tärkein asia pukeutumisessa on kuitenkin keliin sopivat varusteet, jotta ratsastustunti olisi mahdollisimman miellyttävä kokemus!

Vaellukset

Tule ratsastus- tai kärryvaellukselle

Tervetuloa vaeltamaan Aamuyön Hevostilalle Korpilahdelle. Järjestämme poniratsastus- ja kärryvaelluksia 2-6 lapsen ryhmille sekä kärryvaelluksia myös aikuisten ryhmille ympäri vuoden.

Esimerkkejä vaelluspaketeista

Tuo äitisi / isäsi ja mummusi / vaarisi vaeltamaan Korpilahden luonnon kauniiseen maisemaan. Kärryihin mahtuu aikuinen ja lapsi. Kärryjä vetävät rauhalliset ja jaksavat shetlanninponit.

Aitienpäivävaellus

Vaelluksen hinta sopimuksen mukaan (n.40 € – 80 €/äiti/aikuinen ja lapsi alle 12.v.), muuten lapsi aikuisen hinnalla). Ryhmien koko 4-8 vaeltajaa.

Esimerkki:
Kärryponit odottavat vaeltajia klo: 9.30. Vaellus kestää 1 tunnin, jonka jälkeen äideille on luvassa hemmottelu hetki kosmetologin seurassa, lapsien touhuillessa ponien kanssa. Hemmottelu hetken vaihtoehdot: ripsien ja kulmien värjäys, kasvonaamio tai hartiahieronta. Esimerkki paketin hinta 80 € sisältäen aikuisen ja lapsen ajelun ja hiukopalan, sekä aikuisen hemmottelu hetken.

Isäinpäivävaellus

Vaelluksen hinta sopimuksen mukaan (n. 40 € – 80 €/isä/aikuinen ja lapsi alle 12.v.), muuten lapsi aikuisen hinnalla). Ryhmien koko 4-8 vaeltajaa.

Esimerkki:
Kärryponit odottavat vaeltajia klo: 9.30. Vaellamme noin 1 tunnin, jonka jälkeen pysähdymme taukopaikkaan. Grillikodassa paistamme makkaraa ja juomme kuumaa kahvia ja mehua hyvien sämpylöiden kera. Sitten vaellamme noin 1 tunnin takaisin tilalle. Esimerkki paketin hinta 80 € sis: aikuisen ja lapsen ajelun ja ruokailun.

VaellusHinnasto

Hinnasto voimassa 1.8.2018 alkaen.

Vaellushinnasto:

  • 22 € / vaeltaja 1 tunti.
  • 38 € / vaeltaja 2 tunti.
  • 60 € / vaeltaja 3 tunti (sis. vällipalan taukopaikalla).

Lisämaksusta mahdollisuus taukopaikalla kotaruokailuun, saunomiseen ja hemmotteluhetkeen.

Kesäleirit

Valitsehan omasi ja varaa pian, suosituksi tulleet leirit täyttyvät nopeasti.

Täyshoitopaikat

Hevosille ja poneille hoitopaikkoja rauhallisessa tallissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Share This